denemiş lezzetler

23 Aralık 2012 Pazar

Evettt,
nihayet  bende yaptığım,lezzetinden yüzde  yüz emin olduğum yemeklerimi,sizlerle paylaşabileceğim.
İlk tarif tatlı olsun istedim,bu yüzden ,kadayıf tarifiyle başlayacağım.

Kadayıf

Malzemeler
500 gr  kadayıf
200 gr tereyağı
2 sb ceviz içi

Şerbeti
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
 yarım limon suyu

Yapılışı
şerbet malzemeleriyle  şerbeti  kaynatın ,şeker  eriyip 2-3 taşım kaynadıktan sonra yarım limonu sıkın,yine  2-3 taşım kaynayınca ocaktan alıp soğutun.

Tereyağı nı tavada eritin, yalnız dikkat edin yakmayın.
tereyağı erirken,kadayıfı bir tepsiye yada herhangi bir kabın içine alın,üzerine erimiş  tereyağını dökün ve elinizle yağı kadayıfa yedirin,40 cm çapındaki bir tepsiyi  yağlayın,yağla harmanladığınız kadayıfın  yarısını  tepsiye eşit bir şekilde yayın ve elinizle üzerini iyice bastırın.Cevizi kadayıfın her  yerine yayın,sonra kalan kadayıfın cevizin üzerine  yayın ve yine iyice bastırın.200 derece önceden ısıtılmış fırında altı  üstü  kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra, soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine  yavaşça  dökün,soğuduktan sonra kare kare                                      
kesip servis yapın.Afiyet olsun

deneyip yedikten  sonra lütfen fikirlerinizi yazın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder