nihayet bende yaptığım,lezzetinden yüzde yüz emin olduğum yemeklerimi,sizlerle paylaşabileceğim.
İlk tarif tatlı olsun istedim,bu yüzden ,kadayıf tarifiyle başlayacağım.
Malzemeler
500 gr kadayıf
200 gr tereyağı
2 sb ceviz içi
Şerbeti
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı
şerbet malzemeleriyle şerbeti kaynatın ,şeker eriyip 2-3 taşım kaynadıktan sonra yarım limonu sıkın,yine 2-3 taşım kaynayınca ocaktan alıp soğutun.
Tereyağı nı tavada eritin, yalnız dikkat edin yakmayın.
tereyağı erirken,kadayıfı bir tepsiye yada herhangi bir kabın içine alın,üzerine erimiş tereyağını dökün ve elinizle yağı kadayıfa yedirin,40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın,yağla harmanladığınız kadayıfın yarısını tepsiye eşit bir şekilde yayın ve elinizle üzerini iyice bastırın.Cevizi kadayıfın her yerine yayın,sonra kalan kadayıfın cevizin üzerine yayın ve yine iyice bastırın.200 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra, soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine yavaşça dökün,soğuduktan sonra kare kare
kesip servis yapın.Afiyet olsun
deneyip yedikten sonra lütfen fikirlerinizi yazın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder